Sıra Dışı CV Yazmak

imageTürkiye’de bilinen, markalaşmış herhangi bir kuruma yaklaşık 3000 iş başvurusu yapılıyor. Bu iş başvuruları da çoğu zaman kariyer.net, yenibiris.com veya secretcv.com gibi bir site üzerinden yapılıyor. Site üzerinden yapılan başvuruların en büyük sorunu tamamen sıradanlaşmanız. Maaşlı çalışmak isteyenler için yine de bu siteleri tavsiye ederim. Bu sitelere özgeçmişinizi yüklemezseniz, gerçekten “iş arıyorum” dememiş olursunuz. Ne var ki, “iş arıyor” olmanız iş bulacağınızı göstermez. İş bulabilmek için sıra dışı bir cv hazırlamanız gerekir. Read more Sıra Dışı CV Yazmak

Share Button

Avrupa Birliği’nin Geleceği

imagesİngiliz halkının Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı, Avrupa Birliği açısından kritik bir öneme sahip. Birkaç cümle ile özetlersem Avrupa Birliği’nin kuruluş amacı yüzyıllar boyu Avrupa devletleri arasında süren savaşa son verecek bir işbirliği yaratmaktır.  Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı tecrübeleri Avrupalı liderleri bir daha böyle bir tecrübe yaşanmasını engellemek için işbirliği yapmaya zorlamıştır. Önce eskiden iki düşman devlet Fransa ve Almanya arasında enerji sahasında  işbirliği yapılmıştır. Avrupa önce enerji konusunda ve sonra tüm ekonomik konularda birlik olmaya çalışmıştır. Gümrük birliği ve parasal birlik ekonomik bütünleşmenin en üst seviyesini olmuştur. Ekonomik bütünleşmeyi siyasi bütünleşme de izleyince bugünkü Avrupa Birliği ortaya çıkmıştır.

Read more Avrupa Birliği’nin Geleceği

Share Button

“Sayın şoför lütfen beni dövmeyin!” 

kamil-kocCumartesi günleri Bursa Orhan Gazi Üniversitesi’nde ders vermek üzere İstanbul’dan Bursa’ya gidiyorum. Uzunca bir süredir, bilinçli bir tercih olarak şehirler arası yollarda kural olarak hep toplu ulaşımı (Uçak, Deniz Otobüsü veya Otobüs) kullanıyorum. İki haftadır Kamil Koç ile Bursa’ya gitmeye çalışıyorum.  1926’da kurulmuş bu şirketin belirli bir sistemi olduğunu ve kendini geliştirmek için çok çalıştığını sürekli seyahat eden biri olarak söyleyebilirim. Hızlıca çağrı merkezinden bilet alabiliyorsunuz. Bursa Otogar’da yolcularına ücretsiz gazete veriliyor. Otobüslerinde internet ve eğlence programları var.
Bazen sistematik bir şekilde telefonla seyahat eden yolculara müşteri memnuniyeti anketi yapılıyor.   Read more “Sayın şoför lütfen beni dövmeyin!” 

Share Button

İletişimde Sihirli Dokunuşlar

sihirliHemen herkes iletişim kurarken sorun yaşamıştır ve yaşayabilir. Arkadaşlarınız, meslektaşlarınız, üstleriniz, aile üyeleriniz ve başka sevdiklerinizle bir konuyu gündeme getirdiğinizde kendinizi çetrefilli bir çatışma içinde bulabilirsiniz.

Özellikle karşınızdaki kişiye uygun olmayan bir istekte ya da itirazda bulunduğunuzda çatışma başlar. Milyonlarca farklı konu olabilir bu. Öğrenci olan bir çocuğun bir arkadaşında kalmak üzere ailesinden izin almak istemesi olabilir. Bir kadının kocasından yeni bir ayakkabı almak üzere para talebi de tartışma konusu olabilir. Bir çalışanın amirinden ertesi gün geç gelmek üzere izin sorması da çatışma başlatabilecek konulardan biridir. Read more İletişimde Sihirli Dokunuşlar

Share Button

Boks Maçına Hazır mısınız?

imageYalova Üniversitesi’nde İngilizce İşletme ve Türkçe İşletme öğrencilerine bir dönem kariyer yönetimi dersi verdiğim zaman okulda olay olmuştu. Erkek öğrencilerden derslere takım elbise ve bir boyun bağı (kravat ya da papyon) ile gelmelerini istemiştim. Kız öğrenciler de kendilerine göre iş hayatına uygun bir kıyafetle gelmeliydi. Kıyafet konusunda oldukça katıydım. Uygun kıyafetle gelmeyeni derse almıyor ve yok yazıyordum. Tabi okulda öğrenciler bu alışılmadık kurala epeyce muhalefet ettiler. Kuralın amacı şuydu. Birçok öğrenci daha önce hiç çalışmadığı için üstüne giyecek doğru düzgün bir takım elbisesi, gömleği ve ayakkabısı olmaz. Read more Boks Maçına Hazır mısınız?

Share Button

Kendi Hayatınızı Kolaylaştırın.

imagePazarlamada başarı ve müşteri memnuniyeti ayrıntılarda saklı. Amerika’da konfeksiyondan ev tekstiline kadar ürün sunan Marshalls mağazalar zincirinde diyelim ki birkaç pantolon beğendiniz; denemek için kabine giriyorsunuz. Kaç ürünle içeri girerseniz girin, ürün sayısını belirten iskambil kartı büyüklüğünde karton bir sayı veriyorlar. Diyelim elinizde dokuz ürün var. Size “9” diye bir numara veriyorlar. Dışarı çıktığınızda hala elinizde dokuz ürün olmalı, diğer bir ifadeyle ürünün birini çantaya atmamış olmalısınız; ancak bu tedbir son derece zarif ve estetik bir şekilde alınıyor. Kabine girdiğinizde elinizde diyelim beş tane askı var. Bunları rahatça asabilmeniz için kabin duvarına ızgara şeklinde demir bir askılık konmuş, beş değil, otuz beş ürün bile rahatça asılabilir. Ama kabin de insanı hayran bırakan başka bir detay daha var. Read more Kendi Hayatınızı Kolaylaştırın.

Share Button