Twitter tehlikesi

   Twitter ne kadar faydalı ve ne kadar zararlı? Ben de dahil birçok insan, tüm konuşmalarına hakim değil. Bazen kızıyoruz; ağzımızdan uygunsuz sözler çıkıyor.

Bazen sinirlerimize ve duygularımıza hakim olamayıp daha ağır şeyler de söylüyoruz. Böyle durumlarda ikili ilişkilerde biraz olgunluğunuz varsa özür dileyebilir ve geri adım atabilirsiniz. Karşınızdaki kişi de anlayışlı ise ve samimiyetinize inanırsa ilişkinizi onarmış olursunuz. İnternetten önce her daim ünlülerin önünde mikrofon ya da kamera olurdu. Bu kameralara yanlış bir şey söylediğinizde ortalık çalkalanırdı. Oktay Ekşi’nin Hürriyet gazetesindeki son yazısında bir ifade bumeranga dönmüş ve Oktay Ekşi’yi istifaya götürmüştür. Eski İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin’in yine önce televizyonlara sonra internete yansıyan “Nereden bileyim sevindiğini, takla at ya da oyna da göreyim.” sözleri gündemden uzun süre inmedi. Klasik müzik bestekârı ve icracısı Fazıl Say’a Türkiye’den gitmemesi yönünde telkinde bulunan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a “Kultur Bakani!! KES ZIRVALAMAYI!!” diyerek attığı tweet yine büyük bir olay olmuştu. Beyefendi bir insan olduğuna inancım yüksek olan Doç. Dr. Önder Aytaç’ın yine “Sehven bir hata oldu.” dediği tweet’i Türkiye’de birçok kişiyi şaşırtmıştı. En son olarak tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden önce konuşma yapmasına kızarak sarf ettiği sözlere inanamamıştık. Söz ettiğim insanların bazılarının kameralar karşısında ya da Twitter sayfalarında söz ettikleri bu sözler yüzünden, bir süre sonra pişman olduklarını biliyoruz. Keşke söylemeselerdi.

Read more Twitter tehlikesi

Share Button

Başbakan karikatürlerini ne yapalım?

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile birlikte katıldığım bir panelde Sayın Başbakan’ımızın kendisini eleştiren hemen her karikatürle ilgili dava açtığını üzülerek öğrenmiştim.

Türkiye’nin kıdemli ve kıymetli gazetecileri arasında Mehmet Ali Birand’ın ne kadar sevildiği, ölümünden sonra daha iyi anlaşıldı. Neden sevildiği sorusunun birçok cevabı olsa da, temel cevaplardan bazıları şunlar olabilir: Açık fikirliliği, nezaketi, hoşgörülü olması ve kendine özgü mizah anlayışı onun her zaman çok sevilmesine yol açmıştır. Buradan hareketle toplum önderlerine en çok yakışan davranış hoşgörüdür diye düşünüyorum.

Read more Başbakan karikatürlerini ne yapalım?

Share Button

Güzel Diyarbakır’ın güzel insanları

Yılbaşından hemen önce Siyaset Akademisi’nde Problem Çözme Teknikleri semineri vermek üzere Urfa Siverek’e Diyarbakır üstünden gittim. Siverekli dostlar eksik olmasın, bana bir Diyarbakır turu da yaptırdı.

Diyarbakır Kalesi yakınlarındaki Hasanpaşa Hanı’nda kahvaltı yapmaya gittik. Türkiye’de Van kahvaltısı çok ünlüdür. Ancak kahvaltının şahı, ne Van’da, ne de İzmir’de… Kahvaltının şahı Diyarbakır’da… Hasanpaşa Hanı’nda birbiriyle yarış yapan kahvaltıcılardan çıktıktan sonra, mihmandarlarım beni Ensar Kitabevi’ne götürdü. Read more Güzel Diyarbakır’ın güzel insanları

Share Button