Kişisel gelişim tu ka ka mı?

Kişisel gelişim çabası, insanın kendisinin daha iyi bir versiyonunu geliştirme çabasıdır.

Batı’da ve Doğu’da insanlar sürekli daha iyiye ulaşmak için çabalamıştır. Hıristiyanlık veya İslam dinine bakılacak olursa tekamül eden, olgunlaşan bir insan aranmaktadır. Budistler için aynı amaçlar geçerlidir. Konfiçyüs öğretileri de aynı şekilde daha iyi bir insan ve toplum gelişimini amaçlamıştır. Kişisel gelişim bu anlamda sekülerizmin değil, tek tanrılı dinlerin ve Uzakdoğu öğretilerinin temel yaklaşımıdır. Mesela Ramazan ayını ben başlı başına bir kişisel gelişim ayı diye algılıyorum. Neden oruç tutuyoruz, irademizi güçlendirmek ve geliştirmek için.

Read more Kişisel gelişim tu ka ka mı?

Share Button

Kitap Fuarı’ndan ne alalım?

Kitap öneri listesi yapmak benim için hem kolay, hem zor. Arnavutluk’ta Epoka Üniversitesi’nde İngilizce verdiğim dersler için her hafta en az iki tane İngilizce kitap okumam gerekiyor.

Geçen yıldan bu yana çok güzel kitaplar okudum. Bunların birçoğunu Today’s Zaman gazetesinin pazar versiyonu olan Sunday’s Zaman’daki köşemde işledim.

Read more Kitap Fuarı’ndan ne alalım?

Share Button

Kahramanmaraş

2002 yılından beri Kahramanmaraş’a değişik vesilelerle gidip geliyorum.

İlk kez Miraç Koç’un inisiyatifiyle Kişisel Gelişim ve Sinerji Derneği için bir konuşma yapmak için gitmiştim. Daha sonra Miraç Koç’un eşi Hülya Koç’un idealist çabalarıyla bu şehirde uzun süreli bir girişimcilik eğitimi projesine başladık. İki proje arasında duayen işadamı Hasan Balcı’nın hayat hikâyesini yazmak için de şehirde uzun süre kaldım. Hayatının önemli bir kısmını büyük şehirlerde geçiren benim gibi bir yazar için Kahramanmaraş’ta geçirdiğim süre, son derece öğretici oldu. İşte bu şehirle ilgili analizlerimin bir kısmı aşağıda. Sanırım bu analizlerin bir kısmı başka Anadolu şehirleri için de geçerli olabilir.

Read more Kahramanmaraş

Share Button

Bayramda bisikletle 550 km

Avrupa Bisikletliler Derneği üyesi olan ve Türkiye’deki bisikletseverlerin derneği olan Bisikletliler Derneği’nin düzenlediği bir organizasyon ile İstanbul’dan 7 Kasım’da saat 10.00’da Şişli’deki Atatürk Evi’nin önünden yola çıkılarak 10 Kasım’da Anıtkabir’e varılacak. 550 kilometrelik bir yolculuğa çıkmaya cesaret eden bütün bisikletçileri şimdiden kutladığımı belirtmek istiyorum.

Share Button